BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS

who am i??

waa..rasa lega teramat sangat lepas jawab exam tadi walopun i'm not did well. Whatever~~!! Janji da lepas.. Muahaha. Next paper on Friday. Hopefully everything be good on that day. Then, i will have a short vacation with my lovely housemate. Wooha. Melakaaaaa.... Nantikan kemunCulan Kami. I loikee ;)

Ohoo.. Balik exam tadi, ada kawan tagged gamba dolu2 kat facebook. Lawak dow. Muka macam taik kucing je. Skem nak mampos!! Hahaha. And just now i realize how old i am. wakakakka.. Tua suda, Aiyoo~~!! toing3x... Siapakah aku di masa silam ku.?? Who am i??

(1) Disebabkan color kulit ku yang sejak keluar dari perut mak lagi berwarna hitam macam keling, Nenek and family panggil aku "Latha". "Ingge porengge ".." mama he papa he pyar hei..pyar hei " . erkk..speaking keling suda...huahaha. Actually, Latha ni dokte paling fames kat kuching zaman dolu2. Sampai sekarang pon masih kukuh & utuh klinik dokte tersebot. No wonder la aku dapat "sikit cam siput" badi dokte ni. Sebab tu la amik pharmacy. Haha. Ada kaitan ker?? Errkkk~~~!!

(2) kat skulah rendah, kawan-kawan zaman "mensia" panggil ila.

(3) masuk skulah menengah, kawan-kawan panggil "N-donn". Ya a aww... Hahaha. Burok gile nama aku masa tu. Kalau buat statistik, 99% tak kenal fazilla mahrup. Semua orang panggil "N-donn" termasuk cegu2.. tomeyy kan!! Macam neng indon je. Watevee!! Ni semua gara-gara kawan-kawan tau mak aku dari negara seberang. Aiseh.!! Tapi, yang best nya. Masa form 1 & form 2 ni aku rapat ngan sorang kawan ni. Muka dia memang SEJIBIK macam orang Jepon. Mata Sepet, putih plak tu. kawan zaman "mensia" panggil dia "A-ponn". Hahhaaha.. Bermula la kisah "A-ponn & N-donn". chumell kan~~!!

(4) Lepas tu ntah macam mana tah ada orang bagi nama aku "TIGER". ni budak laki punya kerja. Mentang-mentang aku ada 2 taring. Beng betul!! But, i loikee. ;) panggilan manja geng-geng kami tu. Sampai cegu pun tau. Huahehe. Famous la katakan. Hee. Nama kawan zaman "mensia" yang lain ..Siput..Gajah..Itik..Ayam..Ikan..& lembu. Muahaha.. bley buat Zoo negara~~!!

(5) Zaman matric. Sebab majority geng Zoo masok matric, so ada yang panggil eiyla and ada yang panggil N-donn. 2 2 boley bah.. Hahaha

(6) Masuk UKM. Macam biasa la, bila dah takde geng zaman "mensia", start la bagi nama komersial sket. "Nama saya Fazilla Mahrup. Panggil ila je". Muahaaha. Tika Sesi perkenalan. Ok! Nama da cantekk.. Takde Latha, N-donn, Tiger. Skarang cuma ada ila. Masuk year 2, adala seorang kawan ni yang dikenali sebagai sheila, panggil aku Mengkok. Masa tu maen2 jer. Alaa. Bergurau senda katakan. Tapi, ntah macam mane aku bley suke plak nama tu. Siap letak kat "Friendster Kun0 Itu". Hahaha. So, ada yang panggil Mengkok!! Wateve.. Janji nama tu aku punya. Lalalallalaa... ;) Masuk taon 3, aku start create nama sendiri. Segeh!! Actually aku pun tak tau meaning yang sebenar. Tapi macam biasa la, aku kan suka merogol bahasa. Muahhaha.. Sorry yer. I'm not meant it~~!! Dari segeh, muncul la nama Ngek. Tu pun aku tak tau maksudnya apa. Maen redah je. Hahaha.. ;D

Masa berlalu begitu pantas macam kilat. sesiapa pon dibenarkan panggil apa sahaja asalkan i loikee it. Jangan panggil yang tak senonoh pulaks. Aiyoo~~!! walau mulut tak marah, hati marah tau.. Hahhaha.. Ayat!! Wekkkss.. (geli macam cacing).. Akan datang, for sure akan ada "nick name" baru. Nama fazilla mahrup pon mungkin da takde lagi. Huhuhu.. Rasa nak fight je untuk tak nak ubah. Hampir 23 taon idup ngan nama ni ok.!! Huhuhu.. Tunggu entry akan datang. Nanti aku cita. Hopegully everything going smoothly. Tak nak ada pa2 masalah bila nak konvo & posting nanti. Doakan aku yer.. ;)

"Love latha, n-donn, tiger, segeh. mengkok, ngek"
woott~~!! woo~~!! auummmm... ;)


6 kumenn ;):

pencinta dramatik sepi said...

N-DON!

Rasa nak fight je untuk tak nak ubah. Hampir 23 taon idup ngan nama ni ok.!! Huhuhu.. Tunggu entry akan datang. Nanti aku cita. Hopegully everything going smoothly. Tak nak ada pa2 masalah bila nak konvo & posting nanti. Doakan aku yer.. ;)


masalah ape??

pencinta dramatik sepi said...

lagi satu
errr nak fight untuk tanak ubah??

SeGeh is Ngekz said...

hahaha...adala..rasanya pernah cakap dolu2..name still same..ada yg kena tambah sket..huhu..nanti i cakap..tehee.. ;D

~cAhaYap3tUnjUk~ said...

nak tau jugak!!! hahaha~ tak sngka banyak gile name ko ila eh??? macam2~ =D

Miss Lula said...

n-donn.

kiter pulak yu-kay.. ceh ceh.. berlagak kan kiter?

haha.. :D

SeGeh is Ngekz said...

dayah : hahaha..kawan-kawan zaman "mensia" memang sakai~~!! bab tu banyak nama yg muncul..but.i loikee 100000x..muahaha..nak tau?? tungguuuu..~~!!

miss lula:yu-kay ker ka-yu?? muahaha.. ;D